Nieuws

 

Lotje&co 5 jaar

Lotje&co bestaat 5 jaar en is in deze tijd uitgegroeid tot het grootste lotgenotenplatform van ouders van zorgintensieve kinderen in Nederland. En dat viert de stichting met bijzondere jubileumactiviteiten. 5 jaar geleden begon Lotje&co om ouders van zorgintensieve kinderen met elkaar te verbinden; niet als de zoveelste patiëntenvereniging, maar als ogenschijnlijk normaal publiekstijdschrift. Het tijdschrift won direct de vakprijs Mercur voor de beste tijdschriftlancering.

Lotje&co toont al sinds het eerste jaar aan hoe belangrijk het is om de beeldvorming rond gezinnen met zorgintensieve kinderen meer aandacht te geven. Veronique Werz, oprichter en hoofdredacteur: “Ik spreek veel ouders en brussen (broers en zussen van een zorgintensief kind) die zich geïsoleerd voelen en niet worden begrepen door hun omgeving. Zij zijn blij dat ze binnen de community van Lotje&co aan een half woord genoeg hebben.” Cosmas Blaauw, directeur van Stichting Lotje&co, vult aan: “Ze hebben niet alleen behoefte aan het delen van de praktische kant, maar vooral aan de emotionele kant van het leven met een zorgintensief kind. Want ondanks de participatiemaatschappij zijn deze ouders nog steeds een vergeten groep mantelzorgers.”
Lotje&co faciliteert daarom dat deze ouders elkaar (online) kunnen ontmoeten, elkaar kunnen helpen, zich in elkaar kunnen herkennen, en samen hun dagelijks leven – en alles wat daarbij komt kijken – kunnen verkennen. Waardoor ze ook de nodige erkenning krijgen.En die noodzaak is er, want als deze ouders met al hun flexibiliteit en 24-uurs inzet omvallen, valt ook de veilige omgeving voor het kind weg. Op het Lotje&co-platform is vaak te zien hoe zwaar hun leven is, maar ook hoe krachtig deze ouders keer op keer zijn.

Vieren
In de 20ste editie (verschijningsdatum 11 september) van het tijdschrift Lotje&co bieden we onze abonnees daarom 5 grote jubileumacties aan. Zoals een unieke Lotje&co Sneeuwdag – skiën en sleeën voor kinderen met een beperking én hun brussen – en een gratis midweek in een aangepaste vakantiebungalow. Ook kunnen abonnees gebruikmaken van mooie kortingsacties voor slimme kleding, een aangepaste camping en een bijzonder toegankelijk pretpark. 
Daarnaast staan in het vierde kwartaal allerlei feestelijkheden gepland.

Toekomst
De komende jaren wordt de Lotje&co-community verder verbeterd en toegankelijker gemaakt, zodat nog meer ouders van zorgintensieve kinderen zich thuis voelen en kunnen thuiskomen bij Lotje&co.
Om dit te realiseren heeft de stichting meer bekendheid nodig. Want ondanks dat ouders zelf meebetalen aan Lotje&co, is de stichting  afhankelijk van fondsen van derden. 
Ook is er extra geld nodig om te zorgen dat Lotje&co er kan zijn voor alle ouders van zorgintensieve kinderen. Juist met de steun van Lotje&co – en daarmee van elkaar – kunnen zij de zorg voor hun kind volhouden. Daarom zoekt Lotje&co organisaties en bedrijven die dit belangrijke werk willen ondersteunen.

Over Stichting Lotje&co
Stichting Lotje&co is de stichting van en voor ouders van zorgintensieve kinderen, kinderen die door een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, een gedragsstoornis of ziekte niet zonder extra zorg kunnen. Stichting Lotje&co wil de mensen rond zorgintensieve kinderen informeren over alle mogelijkheden in het leven. Tegelijkertijd wil de stichting ook de brede samenleving kennis laten maken met een deel van de bevolking dat zo dichtbij en zo onbekend is. Het draait hierbij om herkenning, verkenning en erkenning.
Meer informatie over Lotje&co vindt u op www.lotjeenco.nl.

Over het tijdschrift Lotje&co
Het tijdschrift Lotje&co verschijnt 4 keer per jaar en ontvangt financiële steun van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Deze stichting zet zich in voor kinderen en jongeren met een handicap. Ze ondersteunt jaarlijks honderden projecten op het gebied van vakantie, cultuur, wonen, werk, voorlichting – alles wat nodig is om met een beperking zo volwaardig mogelijk te leven. Dat kan dankzij de hulp van donateurs en vrijwilligers. 
Meer informatie leest u op www.nsgk.nl.