Information

de Vinkwijzer


vinkwijzer.jpg

Aan de Informatietafel Ernstig Meervoudig Beperkt (EMB) ontwikkelen partijen in het EMB-veld gezamenlijk concrete informatieproducten om (ouders en naasten) van mensen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB) op weg te helpen. We richten ons op onderwerpen waarvan ervaringsdeskundigen zeggen: ”Had ik dat maar eerder geweten”. Het eerste product is klaar: De Vink Wijzer, een praktisch handvat voor ouders van jongeren met EMB.

Je kind wordt 18 jaar. Wat moet je regelen op het (para)medische vlak? Het is voor ouders een hele belasting om de juiste zaken op het juiste moment te regelen. Het is vaak onduidelijk wat en wanneer iets geregeld moet zijn. Een overzicht van deze regelzaken bleek niet direct voorhanden te zijn. Vandaar deze Vink Wijzer. Met dank aan Jolanda Rutten, die als ervaringsdeskundige ouder de basis hiervoor heeft gelegd. Haar ervaring en tips vormen het fundament van De Vinkwijzer. Tijdens ons project hebben we dit aangevuld met inbreng van andere ouders, ouderorganisaties, professionals, onderzoekers en ontwikkelaars. De Vink Wijzer is met toestemming vernoemd naar zoon van Jolanda, Daan de Vink.

About the website contents

 

All of the information on this WebSite is for education purposes only. The place to get specific medical advice, diagnoses, and treatment is your doctor. Use of this site is strictly at your own risk. If you find something that you think needs correction or clarification, please let us know at: 

Send a email: info@rtsyndroom.nl