Community

Spetter ontmoet Re-Tire

TWEE PRODUCTEN, EEN GEDACHTE

'Spetter; Kinderen moeten spelen. Alle kinderen moeten spelen. Met en zonder beperking. Re-Tire; Volwassenen moeten werken. Alle volwassenen moeten werken. Met en zonder beperking.'

twee kinderen op een wipwap
Spetter is ontstaan met dank aan Ilai, mijn middelste zoon met RTS. Doordat het lopen nog niet op gang kwam maar hij ook lekker in de speeltuin wilde spelen. Elke keer natte broekjes, maakte het voor hem minder toegankelijk en ook regenbroeken zaten niet fijn en beperkte hem in zijn bewegen. Zo ben ik op het idee van Spetter gekomen, zodat ook de kinderen die er langer over doen lekker naar buiten kunnen.

En natuurlijk is een Spetter fijn voor alle kinderen, met en zonder motorische achterstand. In overleg worden de broekjes op maat gemaakt, zodat de kinderen er fijn in kunnen bewegen en daarin niet belemmerd worden. Ik maak gebruik van speciale waterafstotende stoffen, bij sommigen komt er ook een plaatje of andere kleur tevoorschijn na aanraking met water, voor extra Spetterplezier. Aan de binnenkant zit een zachte fleece laag, zodat kinderen het niet koud krijgen.

De missie van Re-Tire:

Mensen die vrij zijn in hun keuzes zijn gelukkiger, gezonder, hebben fijnere relaties en werken beter. Mensen met een beperking willen dit ook. Zij hebben ook dromen en willen deelnemen aan de samenleving, gewoon simpel hun eigen geld verdienen. Hier is Re-Tire made by Pips, “Perfectly Imperfect Persons” door ontstaan.

Wij maken van oude autobanden en recycled hout, Hobbelbanden, Wipwaps, Schaak/ Backgammon tafels en Wijnbanden. Dit doe ik samen met mijn zoon Mark die het Syndroom van Down heeft en zijn superhandige vader Paul. Met Pipsinc/Re-Tire wil ik een andere kijk op werk laten zien. Een economie waar het werk wordt aangepast aan de mens en waar winst wordt gemaakt voor iedereen.

En om jullie kennis te laten maken met deze fantastische producten krijgen jullie de hele zomer 15% korting op een aankoop naar keuze met de kortingscode: RTS www.spetterkids.com en www.re-tire.nl 

Wat zijn UP Cards? UP Cards

'Als je een kind met extra zorg hebt, gaat het vaak over je kind en minder over de invloed die deze extra zorg heeft op jou.'

De UP Cards staan vol inspirerende vragen om in gesprek te gaan met jezelf, je partner, je kind(eren), andere ouders en mensen in je omgeving, zoals vrienden en familie. De kaarten hebben betrekking op onderwerpen die niet vaak aan bod komen, maar wel belangrijk zijn om te bespreken. Wij hopen dat de UP Cards jou als ouder helpen om op een positieve manier gesprekken op gang te brengen, waardoor je (meer) openheid, energie en steun ervaart!

De UP Cards bevatten ook een aantal inspiratiekaarten. Hierop staan ideeën en tips voor ontspanning, bezinning en zorgen voor jezelf. Trek een inspiratiekaart wanneer je daar behoefte aan hebt.

Voor wie zijn UP Cards?

Naast de huidige categorieën, zijn sommige vragen ook geschikt om in gesprek te gaan met anderen. Neem de omgevingskaarten bijvoorbeeld ook eens mee naar de hulpverlener(s) van je kind, of stel de broer/zus vragen aan neefjes, nichtjes, vriendjes of klasgenootjes. Als je kind zelf niet spreekt, kun je proberen de vragen voor hem of haar te beantwoorden.

Tip: Vul waar mogelijk de naam in van het kind met extra zorg. Dat maakt het nog persoonlijker.

Door wie zijn de UP Cards gemaakt?

De UP Foundation heeft de UP Cards samen met Minke Verdonk ontwikkeld. De UP Foundation is er op allerlei manieren voor ouders van een kind met extra zorg. Leven met zorgenkinderen voelt regelmatig als een zware regenbui. (Ver)zorgen vraagt veel tijd, energie, geduld en kracht van een gezin. Daarom kunnen deze gezinnen wel wat extra zonnestralen gebruiken. De UP Foundation organiseert daarom UP Events.

Minke Verdonk biedt, als professional in de (jeugd)zorg en ervaringsdeskundige ouder, advies en begeleiding aan ouders én professionals van kinderen met een (lichamelijke) beperking. Susanne Tailleur, graphic designer van Senshake, was verantwoordelijk voor het design van de UP Cards.

Een setje UP Cards kost € 15,-. Bestel deze via: UP foundation shop. Meer informatie over UP foundation te vinden op www.upfoundation.nl

 

Andrea  Morales

Posted by

Page history
Last modified by Andrea Morales on 2022/11/22 11:30
Created by Andrea Morales on 2022/11/15 11:37

About the website contents

 

All of the information on this WebSite is for education purposes only. The place to get specific medical advice, diagnoses, and treatment is your doctor. Use of this site is strictly at your own risk. If you find something that you think needs correction or clarification, please let us know at: 

Send a email: info@rtsyndroom.nl